vineri, 10 aprilie 2015

Catalin Morosanu, implicat intr-o actiune caritabila. Patru orfani din Ruginoasa, ajutati prin intermediul unei campanii umanitare.

Patru fraţi minori din comuna Ruginoasa, au rămas orfani în urmă cu 11 ani, când şi-au pierdut mama în urma unor complicații medicale, rămânând doar în grija tatălui pe când cel mai mic dintre frați avea doar 40 de zile. Acum doi ani soarta le-a răpit şi părintele pe care îl mai aveau. Chiar în noaptea de Înviere le-a găsit tatăl decedat pe câmp din motive necunoscute. Familia Murariu a primit un ajutor nesperat chiar în apropierea Paştelui, prin intermediul acţiunii caritabile „Dăruieşte, fii mai bun!”, iniţiate de Tineretul Naţional Liberal Iaşi.

"După ce ne-a dat la ştiri am fost sunaţi şi ajutaţi de multe persoane, însă după aceea cazul a fost uitat, iar eu mai am patru copii acasă şi ne este foarte greu. Vin zilnic să-i verific pe copii şi să văd dacă sunt bine. Nu pot veni mai des deoarece ei au casa în capătul satului, şi stau departe de mine" a declarat mătuşa care este acum tutore legal al copiilor.

Organizaţia TNL - Iaşi şi Cătălin Moroşanu au organizat acest eveniment caritabil pentru cei patru orfani. „Unii spun că un partid nu trebuie să aibă în grila sa de activitate asemenea preocupări. Noi spunem că un partid trebuie să fie aproape de oameni. Suntem prezenţi nu doar acolo unde ni se cere ori unde ne interesează ci și acolo unde este nevoie, ceea ce am dori de la toți oamenii.”, a declarat Cătălin Moroşanu, co-președintele organizației județene Tineretul Național Liberal.


Cum a început totul?

De Crăciun 2014 organizaţia TNL a descoperit acest caz special, prin intermediul ştirilor de la Observator:

Într-un sat din Iaşi, patru copii orfani se gospodăresc singuri, ca nişte oameni mari!


Impresionaţi de acest caz i-au căutat pe copii şi le-au făcut Crăciunul puţin mai bun, prin darurile aduse de la Moş Crăciun. Timpul a trecut şi se apropia Paştele, iar tinerii naţionali liberali, se gândeau la cei patru orfani şi le-a venit ideea să facă un spectacol caritabil încurajaţi fiind şi de Cătălin Moroşanu co-președintele organizației.

Astfel  tinerii naţionali liberali din Iaşi i-au propus o colaborare artistului Cristian Harhătă, prezentandu-i cazul celor patru copii orfani, vizibil emoţionat s-a implicat în tot ce ţine de organizarea artistică a spectacolului. A adus nu mai puţin de 12 artişti ieşeni, ce au făcut show la Corner Bar - Iaşi, pe 2 aprilie 2015. De restul organizării ocupându-se TNL-Iaşi alături de Cătălin Moroşanu (afişe, invitaţii, invitaţi, publicitate, bilete, sponsori şi tot ce mai solicită un astfel de eveniment).


Spectacolul a fost prezentat de Florentina Aurora Duliche si Cristian Harhătă, iar scopul evenimentului a fost acela ca din banii obţinuţi să ofere o masă pascală celor patru fraţi orfani, din comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi.

Organizaţia TNL-Iaşi şi Cristian Harhătă au mers la cei patru orfani acasă, să vadă ce fac în prezent, şi să filmeze un interviu cu cei doi mezini Petrică şi Cătălin care aspiră la cariere de fotbalişti fiind înscrişi deja la un clubul de fotbal din comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi

Cei 12 artişti care au urcat pe scenă sunt: Aurel Niamţu (Galele live Vocea României), Ionuţ Niamţu (fiul lui Aurel Niamţu), Ciprian Surugiu (Elvis Presley la X Factor), Elya (premii internaţionale în Germania şi Chişinău), Mr.Jerry (difuzat pe posturile locale de radio), Andreea Stratulă (la 11 ani face canto, pian, coregrafie şi teatru), Roxana Balcan,  Georgiana Tanasă (voci cunoscute în Iaşi), Speranţa Vasiliu şi Claudiu Cătălin (cântăreţi de jazz), Alina Darie (de la X Factor), şi fetele de la trupa Seoul Beat (au încins admosfera cu dansul lor). Toţi artiştii au acceptat să facă parte din acest spectacol caritabil fără pretenţii materiale, pentru a realiza o bucurie celor patru fraţi orfani cu prilejul Paştelui. La eveniment s-au dat premii la tombolă, celor care au cumpărat bilet şi s-au scos la licitaţie tricouri sportive cu autograf Cătălin Moroşanu şi CD Autograf Aurel Niamţu. Deşi evenimentul a avut o amploare locală s-a obţinut rezultatul dorit cu ajutorul ambiţiei tinerilor naţionali liberali şi a colaboratorilor săi.
               
"Deşi nu este dansator a câştigat: Dansez pentru tine! Desi nu este leu a castigat titlul de: Regele junglei! De aici eu trag concluzia că [...] totul pleacă din suflet [...], iar el luptă alături de noi." astfel la prezentat în faţa publicului Florentina Aurora Duliche pe Cătălin Moroşanu.


"Haideţi să fim mai buni de Paşti, măcar odată sau de două ori pe an să avem şi noi inima aşa... mai deschisă!" a spus Cătălin Moroşanu în deschiderea spectacolului, invitatul special al serii care a ţinut un discurs memorabil la începutul evenimentului.

"Mulţumesc tuturor celor ce s-au gândit la noi şi distraţi-vă". a spus Alexandra Murariu, sora celor trei fraţi, care a fost prezentă la eveniment ca reprezentantă a fraţilor ei.

Cătălin Moroşanu a stat de la începutul evenimentului până la sfârşitul acestuia, ceea ce i-a impresionat în mod plăcut pe invitaţi şi pe toţi participanţii la eveniment, care desigur l-au solicitat la zeci de fotografii. Acesta a plecat abia când evenimentul a luat sfârşit asigurându-se de reuşita spectacolului.

 Prezentare Eveniment Caritabil: Daruieste, fii mai bun!

Cu banii obţinuţi Organizaţia TNL-Iaşi a cumpărat toate produsele necesare unei mese Pascale normale, ceea ce a adus multă bucurie în sufletele micuţilor după ce le-au dus darurile. Cătălin Moroşanu i-a adus un cadou special Alexandrei deoarece mai erau 3 zile până la ziua ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu